(Please scroll down for English.)

Uluslararası Disiplinlerarası Tiyatro Buluşması: “MASKE”, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, İ.Ü. Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Performans Araştırmaları Derneği tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi

Haldun Taner Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin faaliyet alanı, ülkemiz ve dünya tiyatrosunun düşünsel ve kuramsal altyapısını disiplinler arası işbirliği temelinde araştırmak, değerlendirmek, elde edilen sonuçları yeni akademik ve sanatsal ürünlere dönüştürmek ve bu alanda çalışmalarda bulunan araştırmacılara katkı sağlamaktır.

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, ülkemizde tiyatro sanatının düşünsel, kuramsal ve yazınsal alanda yaşadığı boşluğu giderebilmek amacıyla tiyatro araştırmacısı, dramaturg ve tiyatro eleştirmeni yetiştirmek üzere 1992 yılında yüksek lisans programıyla faaliyetlerine başlamıştır. Bölüm, dramaturji eğitiminin yanı sıra, tartışma boyutuyla tiyatro sanatına önemli bir ivme kazandıracak olan ve ülkemizde ilk kez akademik bir eğitim kapsamına alınan tiyatro eleştirisine yönelik çalışmalara programında uygulama alanı sağlaması açısından da önemli bir yere sahiptir. 2008 yılından itibaren Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü bünyesinde, “Tiyatro Eleştirisi ve Teorisi Ana Bilim Dalı” ve “Dramaturji ve Dramatik Yazarlık Sanatı Ana Bilim Dalı” olmak üzere iki yeni ana bilim dalı açılmış, bölümün faaliyet alanları genişlemiştir.

Detaylı bilgi için: http://www.istanbul.edu.tr/edebiyat/bolum_sayfasi/tiyatro_elestirmenligi_bolumu.htm

Performans Araştırmaları Derneği

Performans Araştırmaları Derneği tiyatro, dans, müzik vb. performans sanatları alanlarındaki faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile 2010 yılında kurulmuştur.

***

Istanbul University Haldun Taner Theatre Research Center

The aim of Haldun Taner Research Center is to research the theoretical background of Turkey and world theatre in an interdisciplinary manner; to turn the research results into new academic and artistic works and to support researchers working in this field.

Istanbul University Theatre Criticism and Dramaturgy Department

Istanbul University Theatre Criticism and Dramaturgy Department is founded in 1992 to educate theatre researchers, dramaturgs and theatre critics in order to fill the intellectual, theoretical and literary gap  in Turkish theatre.

Performance Research Association

Performance Research Association is founded in 2010 in order to support individuals and groups who work in the performance art era. PRA aims to develope the activities in theatre, dance, music and etc.

 

Yorum bırakın